Μάθημα ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ (Α-Λ) -- Εαρινό Εξάμηνο 2017

 

ΒΑΣΙΚΑ        ΑΣΚΗΣΕΙΣ κλπ         ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ         LINKS

 

 

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

 

Πρακτικά

 

    Διδάσκων

          Καθ. Γιάννης Κοντογιάννης                          

4ος όροφος, Κοδριγκτώνος                           

Τηλέφωνο: 210-8203-555                         

Email: yiannis παπάκι aueb τελεία gr           

         

    Βοηθός

          Μαριλένα Πούλου  mpoulou@aueb.gr

          ΩΡΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ: Τετάρτη 3:30-5:30μμ, στο Εργαστήριο Οικονομικών Πληροφορικής και Θεωρίας Συστημάτων, στον 4ο όροφο της πτέρυγας Αντωνιάδου

 

    Παραδόσεις

          Δευτέρα 3-5μ.μ. και Τετάρτη 1-3μ.μ. στην αίθουσα Δ23

 

    Φροντιστήρια

Παρασκευή 5-7μ.μ. στην αίθουσα Δ22, από 3/3

 

 

ΠΡΟΣΟΧΗ - ΤΜΗΜΑΤΑ: Είναι σημαντικό και απαραίτητο να παρακολουθείτε το μάθημα στο σωστό τμήμα (Α-Λ ή Μ-Ω) που αντιστοιχεί στο επίθετό σας, γιατί ενδέχεται να υπάρξουν σημαντικές διαφοροποιήσεις στην ύλη και στον τρόπο διδασκαλίας μεταξύ των δύο διδασκόντων. Αυτό το γεγονός πιθανότατα θα έχει επιπτώσεις και στην τελική εξέταση, όπου τα θέματα και η διόρθωση θα πραγματοποιηθούν χωριστά για τα δύο τμήματα.

 

 

Βαθμολογία/Ασκήσεις

 

Κάθε περίπου 2 βδομάδες θα δίδεται ένα εκτενές σετ ασκήσεων, οι οποίες θα λύνονται στα φροντιστήρια. Οι ασκήσεις θα μετρούν κατά επιπλέον 20% μόνο ως bonus στον τελικό βαθμό, δηλαδή θα προστίθενται έως δύο το πολύ μονάδες στον βαθμό της τελικής εξέτασης μόνο σε εκείνους των οποίων το γραπτό βαθμολογείται με 5 και πάνω. [Σημείωση. Οι βαθμοί ασκήσεων προηγουμένων ετών δεν θα μετρήσουν για φέτος.]

 

 

Συγγράμματα

 

·         «Στοιχεία Πιθανοτήτων», των Κοντογιάννη και Τουμπή (2015). Εδώ βρίσκεται η [επίσημη ιστοσελίδα] του βιβλίου, η πιο πρόσφατη έκδοσή του με μικροδιορθώσεις βρίσκεται σε μορφή [pdf εδώ].

1.   Αν και η ύλη του μαθήματος καλύπτεται πλήρως από αυτό το σύγγραμμα, στο μάθημα και στις παραδόσεις ΔΕΝ θα ακολουθήσουμε κατά γράμμα τη σειρά των θεμάτων και την ακριβή ανάπτυξή τους εκεί.

2.   Η ανάπτυξη της ύλης και το περιεχόμενο του μαθήματος θα είναι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ για τα δύο τμήματα Α-Λ και Μ-Ω, οπότε βεβαιωθείτε ότι παρακολουθείτε το σωστό ώστε να είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για την τελική εξέταση.

 

·          «Σημειώσεις Θεωρίας Πιθανοτήτων», των Hoel, Port και Stone (μετάφραση Α. Γιαννόπουλος), Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, 1999.  Διαθέσιμο και [δωρεάν online]. Αν δεν μπορείτε να διαβάσετε αρχεία σε μορφή postscript (.ps), μπορείτε να το κατεβάσετε σε μορφή [pdf από εδώ].